PREDAVATELJI 2021

B

Ivo Vasev

Mikrocop d.o.o.

Ivo Vasev je produktni vodja platforme InDoc EDGE za upravljanje informacij v Mikrocopu. Zavzeto ustvarja na preseku različnih poslovnih področij in informacijske tehnologije, kjer išče odgovore na izzive digitalne preobrazbe. Posebno pozornost namenja izkušnji strank in novim načinom za realizacijo digitalnega potenciala podjetij.

B

Anton Gazvoda

Mikrocop d.o.o.

Anton Gazvoda je strokovnjak za digitalizacijo poslovanja. Z uvedbo kompleksnih rešitev za upravljanje informacij se ukvarja od leta 2000, izkušnje pa je pridobival na področjih upravljanja dokumentov in procesov. V Mikrocopu podjetjem iz različnih dejavnosti pomaga povečati učinkovitost poslovanja z vpeljavo rešitev za bolj optimalno delo.

B

Dr. Muhamed Turkanović

Blockchain Lab:UM, FERI-UM

– Več kot 10 let izkušenj v IT industriji doma in v tujini – razvijalec, tehnični vodja razvoja, tehnični direktor in lastnik IT podjetij
   – 2018 ustanovil in vodi skupino Blockchain Lab:UM, ki je multidisciplinarna skupina raziskovalcev, razvijalcev in svetovalcev, ki načrtuje, razvija in vrednoti rešitve in storitve, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov
 – 2018 ustanovil in vodi razvoj projekta EduCTX – prve blockchain platforme za digitalne mikro certifikate
 – kot mentor vodil študentski raziskovalni projekt PKP Pametne pogodbe temelječe na verigah blokov v poslovnih procesih
 – izvedel je več uspešnih delavnic na temo veriženja blokov v Sloveniji in tudi tujini

B

Mojca Prelesnik

Informacijski pooblaščenec
Republike Slovenije

Mojca Prelesnik je univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom. Avtorica strokovnih člankov in soavtorica knjig s področja dostopa do informacij javnega značaja, varstva zasebnosti in osebnih podatkov ter predavateljica.

Področje varstva osebnih podatkov je postalo njeno delovno področje leta 2006, ko se je Pooblaščenec za dostop do informacij javnega značaja preoblikoval v Informacijskega pooblaščenca in pridobil pristojnost dotedanjega Inšpektorata za varstvo osebnih podatkov pri Ministrstvu za pravosodje.

Na predlog predsednika republike Boruta Pahorja jo je Državni zbor 4. 7. 2014 izvolil za informacijsko pooblaščenko. Petletni mandat je informacijska pooblaščenka začela 17. 7. 2014.

B

Attila Paksi

Veracomp d.o.o.

Attila Paksi že več kot 15 let dela na področju poslovnega razvoja čelnih in zalednih IT storitev, od tega 5 let na področju IT varnosti, s poudarkom na avtentikaciji in upravljanju dostopa.

V podjetju sodelujejo s številnimi zasebnimi in vladnimi subjekti: certifikacijskimi agencijami, ministrstvi, finančnimi institucijami, zdravstvenimi in energetskimi podjetji ter številnimi drugimi podjetji v regiji, kar pomeni, da ponujajo celovit portfelj rešitev za avtentikacijo.

Attila je oče dveh deklic, član Rotary kluba in navdušen cestni kolesar.

 

B

GABOR HIRSCH

Veracomp d.o.o.

Gabor Hirsch je zadnjih 20 let delal na vodstvenih položajih v podjetjih s področja informacijske varnosti in varnosti omrežij.
Ustanovil in vodil je poslovno enoto Check Point za distribucijo in IT varnost pri DNS Madžarska (današnji Arrow ECS) in je kot vodja za poslovni razvoj pri Cisco Madžarska zaslužen za uspeh produktov Cisco s področja varnosti. Bil je prvi uslužbenec korporacije  Fortinet na Madžarskem. Udejstvoval se je tudi drugje: bil je član svetovalnega svèta Check Point, bil je vodja delovne skupine za informacijsko in IT varnost pri IT svètu Madžarske, pa tudi predavatelj na Univerzi Kralj Sigismund (današnja Univerza Miltona Friedmana) in na Univerzi za javno upravo.

Preden se je pridružil Thalesu kot področni vodja prodaje, je kot neodvisni svetovalec vodil več projektov s področja varnosti podatkov in informacij, bil je odgovorna oseba za varstvo podatkov in sodeloval je na projektih, povezanih s Splošno uredbo o varstvu podatkov, in z  drugimi svetovalnimi podjetji, kot je npr. PriceWaterhousCoopers.  

B

Dr. Alenka žužek nemec

Ministrstvo za javno upravo

Dr. Alenka Žužek Nemec je magistrirala iz računalništva ter doktorirala iz elektrotehnike. Njeno prvo delovno mesto je bilo na raziskovalnem Institutu Jožef Stefan. Od leta 2004 dela na Ministrstvu za javno upravo na področju e-identitet in storitev zaupanja ter usmerjanja razvoja e-uprave, predvsem z vidika zagotavljanja enotnega digitalnega trga v EU. Je odgovorna za koordinacijo različnih aktivnosti in projektov na področju e-uprave na nacionalni in EU ravni. Je nacionalna predstavnica v usmerjevalni skupini za razvoj e-uprave pri Evropski komisiji ter članica skupine za interoperabilnost ISA2. Vodi nacionalne aktivnosti v projektu TOOP za izvedbo načela »samo enkrat« iz Obzorja 2020 ter v projektu SEMPER iz mehanizma CEF za čezmejno e-pooblaščanje. Sodeluje tudi v strokovnih skupinah za izvedbo EU uredbe eIDAS ter je članica skupine za implementacijo EU uredbe za vzpostavitev enotnega digitalnega trga.

B

 

 

B