Slovensko združenje za elektronsko identifikacijo in elektronske storitve zaupanja (združenje EIDES) v sodelovanju s podjetjem Palsit d.o.o. organizira

4. MEDNARODNO KONFERENCO O
E-IDENTIFIKACIJI IN E-STORITVAH ZAUPANJA

IZVEDBA KONFERENCE BO V CELOTI PO SPLETU

Tudi program letošnje konference bo obsegal teme s področja:

E-identitet, e-identifikacijskih sredstev in e-postopkov

E-podpisov, e-žigov in drugih storitev zaupanja za elektronske transakcije

Zagotavljanja zaupnosti, celovitosti, dostopnosti ter odpornosti sistemov in storitev za obdelavo podatkov o e-identitetah in storitvah zaupanja za e-transakcije

Kot vedno v prelomnih obdobjih, se tudi v tej epidemiji – in se bodo v času po njej – prevprašujejo dosedanji vzorci našega bivanja in delovanja, tako zasebnega, poslovnega kot družbenega, ter iščejo nove oblike in načini, ki bi ustreznejše naslavljali postkoronske razmere. Neko »novo normalnost«, kot pogosto slišimo. 

V zvezi z iskanjem te »nove normalnosti« se še posebej izpostavljajo informacijske in komunikacijske tehnologije ter pospešena digitalizacija vseh področij in vidikov sodobne družbe. To pa so teme, ki smo jih že do sedaj obravnavali na konferencah ZEIDES o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja za elektronske transakcije, in ki bodo tudi predmet letošnje ZEIDES 2020, ki bo potekala 21. oktobra 2020 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Iz predvidenega programa lahko že sedaj izpostavimo predstavitve novega zakonskega urejanja e-identifikacije in storitev zaupanja, projekta nove e-osebne izkaznice ter pilotskih projektov ICAO NTWG (The New Technologies Work Group), vezanih na  prenos oziroma preslikavo elektronskih potovalnih dokumentov (potni list, osebna izkaznica) na pametne mobilne naprave, ki bodo šli v produkcijo konec tega leta. Poleg omenjenih na letošnji konferenci načrtujemo še veliko drugih zanimivih tem.

Rezervirajte si termin in izkoristite možnost zgodnje prijave na online ZEIDES 2020!

Vabimo vas, da si rezervirate termin in se že danes prijavite po znižani ceni.

Informacije:

Nika Winkler
nika.winkler@palsit.com 

05 338 48 58

Vsebina je v pripravi. Hvala za razumevanje.